تامین انرژی برای مصارف گوناگون مثل صنعت،کشاورزی و … یکی از دغدغه های بزرگ در این عصر میباشد.
از انجایی که روز به روز این نیاز بیشتر میشود سوخت های فسیلی دیگر پاسخگوی این تقاضاها نیستند،از طرفی الودگی های ناشی از آنها خیلی زیاد است ،در نتیجه در پی یافتن انرژی پاک تر و ارزان تر،انرژی خورشیدی بهترین گزینه معرفی شد.
در زمان های بسیار دور از این انرژی برای کارهای گوناگون استفاده میشد.
در یونان و روم باستان از نور خورشید برای گرم کردن اتاق ها و حمام ها استفاده میکردند و از همان دوران از نور و گرمای خورشید برای کارهای مختلف بهره میگرفتند.
معروف ترین داستان از این جهت داستان ارشمیدس است که با متمرکز کردن نور خورشید توسط یک صفحه ی برنزی ناو رومیان را به اتش کشید.
بهره گیری از خورشید در قرون مختلف به طرق مختلفی انجام می شد از روشن کردن مشعل و گرم کردم خانه گرفته تا ساخت دستگاه های حرفه ای و بسیار پیچیده.
پس همانطور که خواندیم استفاده از این انرژی پدیده ای نوظهور و جدید نیست.
اما از سال های اولیه قرن نوزدهم ساخت پنل خورشیدی شروع شد ،در ابتدا ادموند بکورل در ۱۸۳۹ متوجه شد ،
الکترودهای فلزی در محلول رسانا که یک سلول را تشکیل می دادند،با قرار گیری در معرض نور خورشید افزایش ولتاژ داشته و الکتریسیته بیشتری تولید میکنند.
در سال ۱۸۷۳ ،ویلوبی اسمیت کشف کرد،سلنیوم به عنوان یک رسانای نوری خوب عمل میکند و چند سال بعد دو دانشمند دیگر اثر فتوولتائیک را کشف کردند.
حدود پنج سال بعد از کشف اثر فتوولتائیک چارلز فریتز اولین سلول خورشیدی را اختراع کرد،در کل در ان دوران پیشرفت های زیادی در ارتباط با پنل خورشیدی صورت گرفت.
در سال ۱۹۵۰و ۱۹۶۰ با پیشرفت در فناوری فضا پیما سازی از پنل های خورشیدی برای تامین انرژی استفاده شد.
از ان زمان پنل خورشیدی پیشرفت های زیادی داشته و استفاده و کارایی پنل ها بیشتر و بیشتر شده است.
پنل های خورشیدی امروزه در امور مختلفی کاربرد دارند و در خیلی امور برای تامین انرژی به شکل امروزی استفاده میشوند.
تاریخچه پنل خورشیدی
04
آوریل